Huolehdithan terveydestäsi myös pandemian aikana

03.02.2021

Lukijalta: Ethän anna terveytesi, turvallisuutesi tai olosuhteidesi huonontua? Huhtikuu 2020

Riitta SalmiTerveysongelmat saattavat kasautua ja muuttua vaikeammiksi, jos ei hoidata niitä koronaepidemian aikana, varoittaa kirjoittaja.

Turun Sanomat

23.4.2020 3:00

Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt sekä turvallisuuteen liittyvät yksiköt toimivat hyvin, joskin varotoimin. On ollut havaittavissa, että Covid-19-epidemiasta johtuen jotkut saattavat jättää esimerkiksi perussairauteensa tai sairauden tutkimuksiin ja toimenpiteisiin liittyvät asiakaskäynnit väliin.

Älä tee niin! Terveysongelmat saattavat kasautua ja muuttua vaikeammiksi, jos niitä ei hoideta. Äkillisissä sairaustilanteissa toimi niin kuin toimisit muutenkin ja hae apua.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä turvallisuuden yksiköt ovat turvallisia asioida. Covid-19-potilaita hoidetaan erillisissä yksiköissä kosketus- ja pisaratartuntaeristyksessä erillään yksiköiden muusta toiminnasta, kuten muitakin kosketus- ja pisaratartuntaeristyksen vaativia potilaita.

Asianomaisen yksikön ammattilaiset osaavat varmasti neuvoa sinua infektioturvallisuuteen liittyvissä tilanteissa, kun otat tarvitsemaasi palveluun yhteyttä.

Kotona ei kannata asioita yksin pohtia, vaan ota yhteys tarvitsemaasi palveluun.

Eristäytyminen on henkisesti vaikeaa ja se saattaa kumuloida ongelmia muun muassa kotioloissa.

Seuraa jatkuvasti päivittyvää virallista ja oikeaa tiedotusta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja Turun kaupungin sivuilta tai soittamalla annettuihin palvelunumeroihin.

Yhdessä eteenpäin.

NINA KALLIO

terveydenhoitaja, sairaanhoitaja