Nuoret, työn merkitys poikkeusaikana

22.05.2021

Työ kesällä on nuorille hyvin merkityksellistä, varsinkin näinä poikkeusaikoina. Kulunut 1 1/2 vuotta on monella nuorella kulunut etäilyn parissa, eikä koulussa. Ammattioppilaitoksissa ja lukioissa opiskelevien tulisi luoda sosiaalisia verkostoja ja saada olla nuoria yhdessä. Kulunut aika on kuluttanut merkittävästi monen nuoren henkisiä voimavaroja ja korjausta siihen tarvitaan, yksi keino on työ. @turku onkin panostanut hyvin monella eri tavalla nuorten työllistymiseen tänäkin kesänä. 

Turun vapaa-aikatoimialalla nuorisopalveluissa on tähän merkittävästi panostettu. Sähköisissä palveluissa löytyy kesätyökansio, josta nuoret ovat voineet hakeutua työhön sinne kerätyistä työpaikoista. Nuoret ovatkin hienosti löytäneet tämän palvelun ja sitä voi edelleen selata. Nuorisopalvelut auttavat nuoria myös kokoamaan ensimmäisiä ansioluetteloitaan ja tuomaan omia vahvuuksiaan esiin. 

Turun kaupunki on myös työllistänyt, kuten aiempinakin vuosina 16-18 vuotiaita nuoria, kokonaistyöpaikkamäärä on ollut 250.  Hakemuksia näihin töihin tuli tänä vuonna n. 600.  Vielä voi hakea kesätyötä 15-18 vuotiaat, kesätyösetelin kautta. Ohessa linkki. Mahdollisuus työllistyä on vielä kesäyrittäjä ohjelman kautta, siitäkin linkki ohessa. 

Rahan ja taitojen lisääntymisen lisäksi, työllä on valtava merkitys nuoren itsetuntoon, työelämätaitojen kehittymiseen ja sosiaaliseen verkostoitumiseen. Uskon, että moni vanhempi näiden asioiden kanssa tuskailee ja toivoisi, että oma lapsi kesätyön saisi, vaikka lyhyemmänkin pätkän.

Lopuksi toivotan hurjasti onnea kaikille ammattiin valmistuneille ja uusille ylioppilaille. Ne joiden urakka on vielä kesken toivon tsemppiä ja jaksamista myös vanhemmille❤️🎵🎶


https://www.kunkoululoppuu.fi/kesayrittaja-ohjelma/kesayrittaja-info/

https://www.turku.fi/kesatyosetelit-15-18-vuotiaille

https://issuu.com/turunviestinta/docs/kesatyokansio